Op vakantie naar de bergen met kinderen.
5 augustus 2024
door: Jens

Bergvakantie met kinderen in Serfaus Fiss Ladis

Spannend, als jonge ouders ga je voor het eerst op bergvakantie met kinderen. In het verleden kon je gaan en staan waar je wilde, maar vanaf nu moet je rekening houden met een kleine telg. Zeg maar dag tegen die actieve vakantie in de bergen, zou je zeggen. Maar niets in minder waar! Tegenwoordig kun je als jong gezin prima op vakantie in de bergen.

Op zoek naar een bestemming voor een vakantie in de bergen met kinderen? Overweeg Serfaus Fiss Ladis, een toplocatie in het Oostenrijkse Tirol, voorzien van alle gemakken.

Overal in het gebied vind je prachtige speeltuinen

In het gehele gebied zijn tal van speeltuinen te vinden. Kinderen kunnen hier helemaal los gaan terwijl de ouders toekijken vanaf een terras of bankje.

Belevenispark Hög in Serfaus

Een van onze favorieten is het Belevenispark Hög in Serfaus. Een heuse speeltuin inclusief bergmeer, waterfietsen, rodelbaan en wandelroutes. Het Belevenispark Hög is te bereiken per gondel vanuit Serfaus.

De Wolfsee in Fiss

Wanneer je in Fiss verblijft dan is de Wolfsee een echte aanrader. Dit kunstmeer fungeert in de winter als bassin voor de sneeuwkanonnen. In het zomerseizoen kan er gezwommen worden en is er een grote speeltuin aanwezig.

Voor wie op avontuur wil: Vlakbij bevind zich een uitkijktoren over het dal!

Thematische wandelroutes voor jong en oud

De thematische wandelroutes zijn een ware belevenis voor jong en oud. De routes zijn geschikt voor alle leeftijden en zijn veilig te bewandelen. Onderweg vind je tal van attracties en puzzels. Ook zijn de wandelroutes voorzien van veel informatieborden zodat de kleintjes spelenderwijs leren over dieren en flora en fauna in de Oostenrijkse Alpen.

Goed bereikbare wandelroutes

Het overgrote deel van de wandelroutes is bereikbaar per gondel of wandelbus. Beiden zijn te gebruiken door middel van de Super Sommer Card welke je in veel gevallen krijgt bij het boeken van je accommodatie in Serfaus Fiss Ladis.

Mega kindvriendelijk wintersportgebied.

Serfaus Fiss Ladis richt zich niet alleen in de zomer op gezinnen. Ook tijdens het wintersportseizoen richt het gebied zich al jaren op gezinnen met kinderen.

Gerelateerde artikelen

Op Bergfanaten vind je content over de mooiste outdoor activiteiten en bergvakanties.

Bergfanaten logo
2 augustus 2024 Door: Jens
Bergfanaten, startpunt van jouw volgende outdoor avontuur Welkom bij Bergfanaten, het startpunt van jouw volgende outdoor avontuur. Op bergfanaten.nl vind je naast nieuws en content over de bergen ook de beste aanbieders van outdoor activiteiten.
Trailrunning
6 augustus 2024 Door: Jens
Saalbach Trail & Skyrace Op 17 en 18 augustus 2024 vindt voor de tiende keer de Saalbach Trail & Skyrace plaats. Er zijn verschillende afstanden waaraan deelgenomen kan worden. De meeste afstanden van het trailrunning event starten in het centrum van Saalbach.